Välkommen till Stockholm Ultra Marathon 2014

Lördagen den 9 augusti avgörs den andra upplagan av Stockholm Ultra Marathon. Premiärloppet 2013 var mycket uppskattat av deltagarna. Nu jobbar vi för att Stockholm Ultra 2014 ska bli ännu bättre.
Loppet har två distanser; 50 km och 100 km. Banan går på Gärdet och Djurgården mitt i huvudstaden.
Information och anmälan >>

Deltagarinfo – allt du behöver veta inför loppet

Stockholm Ultra Marathon avgörs på Gärdet och Djurgården lördagen den 9 augusti. Start för 100 km-klassen är kl. 07.00. 50 km-klassen startar kl. 08.30.
Allt du behöver veta inför Stockholm Ultra >>

Fredriks tips om uppladdning och taktik

Tag det mycket lugnt med träningen de sista dagarna. Ät ordentligt före loppet. Öppna i lugnt tempo. Det är några av de råd som den rutinerade ultralöparen Fredrik Elinder har till dig som springer Stockholm Ultra Marathon.
Läs mer! >>

Ladda med fett, resorb eller rödbetsjuice

Ladda med extra fett inför loppet. Drick resorb eller rödbetsjuice före start. Öppna loppet i lugnt tempo och drick regelbundet.
Det är några tips från kostexperten och landslagslöparen Sophia Sundberg inför Stockholm Ultra Marathon.
Läs mer >>

544 löpare anmälda

Den 23 juli var 544 löpare anmälda till den andra upplagan av Stockholm Ultra Marathon. Här är antalet anmälda i de olika klasserna: Damer 100 km: 39 löpare. Damer 50 km: 127 löpare. Herrar 100 km: 132 löpare. Herrar 50 km: 246 löpare.
Till startlistan >>

Se video från det härliga ultraloppet

Upplev den sköna premiären av Stockholm Ultra. Torbjörn Sköldefors hade med sig en videokamera runt banan.
Video på Marathon.se >>

Se bildspel som visar hjältarna i Ultra

Löparna avverkar mil på mil på den vackra banan på Gärdet och Djurgården. Martin Ekequist och Rickard Forsberg har bilderna från kraftprovet.
Bildspel >>

Linus skrattar hela vägen till ultra-målet

Den 9 augusti springer Linus Holmsäter Stockholm Ultra Marathon för andra gången. Förra året vann han överraskande sitt första SM-guld på 100 km i premiären för Stockholm Ultra.
– Det är kul med en ultra på hemmaplan. Familj, släkt och vänner kan komma och heja, dricka öl och äta picknick, tycker han.
Läs mer på Marathon.se >>

Han älskar sina långpass

Mikael Kritikos, från Stockholm, är en van löpare, med 16 maror och ett flertal halvmaror på meritlistan. Förra året sprang han både ASICS Stockholm Marathon och Stockholm Ultra Marathon - med bara två månader mellan. I år kör han repris på konceptet.
Läs mer här >>