Välkommen till Stockholm Ultra Marathon 2014

Lördagen den 9 augusti avgörs den andra upplagan av Stockholm Ultra Marathon. Premiärloppet 2013 var mycket uppskattat av deltagarna. Nu jobbar vi för att Stockholm Ultra 2014 ska bli ännu bättre.
Loppet har två distanser; 50 km och 100 km. Banan går på Gärdet och Djurgården mitt i huvudstaden.
Information och anmälan >>

Träningen och loppet har gjort Camilla till en starkare person

– Att träna inför loppet och sedan springa Stockholm Ultra har gjort mig till en starkare person både mentalt och fysiskt, säger Camilla Wellin, som sprang sitt första ultralopp på Södra Djurgården i fjol.
Camilla var fruktansvärt nervös inför ultradebuten, men hon klarade sina 50 km utan problem.
Läs om Camillas första ultra >>

Stockholm Ultra är perfekt för nybörjare

Har du aldrig sprungit ett ultralopp? Tycker dina vänner att du är galen som bara tänker tanken? Drömmer du ändå om att testa?
Om du tränar inför ASICS Stockholm Marathon eller någon av vårens halvmaror kan du med största säkerhet även springa Stockholm Ultra Marathon, säger träningsexperten Anders Szalkai.
Läs Szalkais träningstips >>

Träna långpass med TSM i sommar

I sommar är du välkommen att träna med TSM inför Stockholm Ultra MArathon.
– Vi kör fem långpass under juni och juli där vi delar upp oss i grupper efter löpstyrka, berättar Anders Szalkai som är ansvarig för träningen i TSM.
Löpare som inte bor i Stockholm kan deltaga i Stockholm Ultra-helgen den 28–29 juni.
Läs mer >>

Träningen för 50 km har börjat

För att stötta och guida dig under förberedelserna för Stockholm Ultra har träningsexperten Anders Szalkai tagit fram träningsprogram för 100 km och 50 km. Programmen bygger på Szalkais egen erfarenhet från ultralöpning. Det finns program på fyra nivåer för dig som springer 100 km och på tre nivåer för dig som springer 50 km. Träningen för 100 km började den 10 februari. Träningen för 50 km startade den 7 april, men det går fortfarande bra att hoppa in i programmet.
Program för 50 km >>
Program för 100 km >>

Se video från det härliga ultraloppet

Upplev den sköna premiären av Stockholm Ultra. Torbjörn Sköldefors hade med sig en videokamera runt banan.
Video på Marathon.se >>

Se bildspel som visar hjältarna i Ultra

Löparna avverkar mil på mil på den vackra banan på Gärdet och Djurgården. Martin Ekequist och Rickard Forsberg har bilderna från kraftprovet.
Bildspel >>