Följ en eller flera löpare under Stockholm Ultra

Första start i Stockholm Ultra Marathon är kl. 07.00 lördag 8 augusti. Du kan följa en eller flera löpare live via internet under loppet via vår förstklassiga resultatservice.
Mer information >>

586 löpare från 33 nationer i Stockholm Ultra

På lördagen avgörs Stockholm Ultra Marathon för tredje gången. 586 löpare från 33 nationer), är anmälda till Stockholm Ultra Marathon som avgörs för tredje gången på lördagen. Loppet är i år SM på 100 km.
Läs mer på Marathon.se >>

Världsstjärnan Kajsa gör ultra-comeback

För två år sedan var hon bäst i världen på 100 kilometer. Förra året blev det inte så mycket löpning med en graviditet där hon bar tungt, fick problem med foglossning och en fot som domnade bort. Men efter lycklig tvillingfödsel för åtta månader sedan gör Kajsa Berg, Huddinge AIS, comeback som ultralöpare.
Det svenska rekordet på 50 kilometer sitter löst!
Läs mer på Marathon.se >>

Allt du behöver veta inför Stockholm Ultra

Välkommen till den tredje upplagan av Stockholm Ultra Marathon. Loppet avgörs på Gärdet och Djurgården i Stockholm lördagen den 8 augusti. Starten i 100 km-klassen är kl. 07.00. Löpare i 75 km-klassen startar kl. 08.30 och i 50 km-klassen 09.00.
Mer information >>

Det här innehåller maten du får under loppet

Det kommer att serveras både dryck, mat och tilltugg under Stockholm Ultra Marathon. Vår målsättning är att du ska kunna hitta en innehållsdeklaration över samtliga produkter som finns i energidepån och energistationerna. Vi fyller på listan vartefter.
Läs mer här >>

Fredriks tips om uppladdning och taktik

Tag det mycket lugnt med träningen de sista dagarna. Ät ordentligt före loppet. Öppna i lugnt tempo. Det är några av de råd som den rutinerade ultralöparen Fredrik Elinder har till dig som springer Stockholm Ultra Marathon.
Läs mer! >>

Sista chansen: Anmäl dig till Stockholm Ulltra

Lördagen den 8 augusti avgörs den tredje upplagan av Stockholm Ultra Marathon. Distanser: 50 km, 75 km och 100 km. Banan går på Gärdet och Djurgården mitt i huvudstaden.
Anmälan är öppen >>

Direktanmälan den 7 augusti

Den ordinarie anmälningstiden har gått ut, men det går att göra en direktanmälan till Stockholm Ultra Marathon som avgörs lördagen den 8 augusti. Kom till Löplabbet på Kungsgatan 35 kl. 10 – 19 fredag 7 augusti. Läs mer!
Läs mer! >>

Ny bansträckning

I år har vi en nyhet på banan jämfört med tidigare år. När du har passerat Djurgårdsbron och tagit höger fortsätter du in i Nobelparken och springer längs vattnet och rundar Nobelparken upp mot Dag Hammarskjölds väg. Tidigare år har banan gått på "ovansidan" av Nobelparken.
Så här går banan >>

Åskådarguide: Mycket att göra under loppet

Stockholm Ultra Marathon håller på i femton timmar för de löpare som ger sig mest tid för att njuta av den sköna naturen.
Här är tips till åskådare och supporters om trevliga caféer och restauranger längs banan och om vad de fyra museer som finns vid start- och mål erbjuder.
Läs mer >>

Enervit officiell sportdryck

Enervit är officiell sportdryck för Stockholm Ultra Marathon. Enervit har samarbetat med framstående idrottsmän och idrottskvinnor de senaste 30 åren. Den erfarenhet som företaget här skaffat sig har sedan använts vid utvecklingen av sportdrycken på Enervits forskningscenter i Zelbio i Italien. Här utvecklas produkter som innehåller noga utvalda råvaror. Enervit sportdryck är ISO 9001-2008-certifierad.
Mer information: Enervit.com >>

Drick rätt under Stockholm Ultra

Vid ett ultralopp, som pågår i flera timmar, är det mycket viktigt att du får i dig tillräckligt mycket vätska. Dricker du för lite försämras prestationen, tekniken och skärpan.
Det är å andra sidan farligt att dricka för mycket, speciellt vatten, leder det till en rubbad saltbalans i kroppen.
Läs mer >>

När Karl Marklund blev sugen på en riktig utmaning 2013, då anmälde han sig till Stockholm Ultra Marathon 100 km. Han ville testa sitt psyke. Men det blev inte riktigt som han hade trott.
Läs mer på Marathon.se >>

Nästa utmaning: Årets kraftprov och årets folkfest

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>