Välkommen till Stockholm Ultra Marathon 2015

Lördagen den 8 augusti avgörs den tredje upplagan av Stockholm Ultra Marathon. Distanser: 50 km, 75 km och 100 km. Banan går på Gärdet och Djurgården mitt i huvudstaden.
Anmälan är öppen >>

Premiär för Stockholm Ultra Stafett

Lördagen den 8 augusti är det premiär för Stockholm Ultra Stafett. Detta är Sveriges längsta endagsstafett i löpning; 10 mil, uppdelat på 13 sträckor.
Stockholm Ultra Stafett avgörs på den vacker och snabb banan runt Djurgårdsbrunnsviken på Södra Djurgården i Stockholm.
Info och anmälan >>

SM och RM för veteraner

2005 är Stockholm Ultra Marathon både SM för seniorer på 100 km och RM för veteraner på samma distans
Mer information >>

Sveriges största skotest 2015

Ibland kan det ta tid att bli en vinnare i Sveriges största skotest.
Modellen som fått högst betyg - nio av tio stjärnor har funnits på löpares fötter sedan 1983.
– Njae, det är inte samma modell, det här är den 31:a upplagan, men i grunden har den samma egenskap som de första modellerna, säger testledaren Jörgen Lindh.
Nike Pegasus är en av tidernas mest sålda löparskor. I år vinner den även testlöpares och juryns gillande i Sveriges största skotest som publiceras för 19:e året i rad på Marathon.se.
Läs mer >>

Så tränar du för att för att klara femmilen

Femmilen, 50 kilometer är en magisk sträcka. I skidsammanhang ett kraftprov. För löpare längre än maratondistansens 42195 meter. 50 kilometer är insteget i ultra-marathon-världen.
För alla som vill testa att träna för ett ultra finns nu program på tre nivåer signerade träningsexperten Anders Szalkai.
Läs mer på Marathon.se >>

"En fantastisk känsla att klara 100 km"

När Karl Marklund blev sugen på en riktig utmaning 2013, då anmälde han sig till Stockholm Ultra Marathon 100 km. Han ville testa sitt psyke. Men det blev inte riktigt som han hade trott.
Läs mer på Marathon.se >>

Så här tyckte löparna om Stockholm Ultra Marathon

"Tusen tusen tack för ett fantastiskt arrangemang som höll en otrolig hög nivå med toppbetyg. Trots den otroliga värmen lyckades Ni glädja och serva oss löpare varv efter varv."
Läs fler löparkommentarer >>

Se filmen från Stockholm Ultra Marathon 2014

Vår fotograf Micke Sjöblom sprang nästan ett maraton när han filmade alla fantastiska löpare under Stockholm Ultra Marathon den 9 augusti 2014. Se videon som startar tidigt på morgonen och slutar många timmar senare.
Till videon >>

Se bildspelet med 91 bilder

Fotografen Rikard Forsberg jobbade hårt under 2014 års ultramara. Se hans bästa bilder från loppet!
Till bildspelet >>

Se video från det härliga ultraloppet 2013

Upplev den sköna premiären av Stockholm Ultra. Torbjörn Sköldefors hade med sig en videokamera runt banan.
Video på Marathon.se >>

Från maraton till ultra med Anders Szalkai

Sprang du Stockholm Marathon för knappt två veckor sedan? Då kanske det är dags för en ny utmaning? Att gå från 42 195 meter till Stockholm Ultra Marathons 50 km fixar du antagligen utan några större problem, säger Ander Szalkai.
Läs mer >>

Ultrahelg med Linus Holmsäter 27-28 juni

Välkommen till två inspirerande löpardagar! Lördag 27 juni ovh söndag 28 juni är det dags för ultrahelg med Anders Szalkai och Linus Holmsäter.
Anders ansvarar för helgens träning. Att köra krävande pass två dagar i följd ger styrka inför Stockholm Ultra den 9 augusti.
Linus – landslagslöpare på 100 km – berättar om Stockholm Ultra Marathon och om taktiken i loppet. Det blir en inspirerande föreläsning! Linus vann Stockholm Ultra Marathon i fjol och var tvåa i premiärloppet 2013.
Mer information >>

Träna långpass med TSM Running i sommar

I sommar är du välkommen att träna med TSM Running inför Stockholm Ultra Marathon.
– Vi kör fem långpass under juni och juli där vi delar upp oss i grupper efter löpstyrka, berättar Anders Szalkai som är ansvarig för träningen i TSM – landets löpargrupp.
Löpare som inte bor i Stockholm kan deltaga i Stockholm Ultra-helgen den 27–28 juni.
Läs mer >>